A Balassagyarmati Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat két 15 éves Nógrád megyei fiatallal szemben, akik egy 73 éves nőt raboltak ki Salgótarjánban.

A vád szerint az egyik vádlott – mivel pénze nem volt – elhatározta, úgy fog pénzt szerezni, hogy valakitől elveszi a táskáját. Ezt az ötletét társával is megosztotta. A megbeszélést követően, 2018. április 1-jén, a reggeli órákban észrevettek egy, a salgótarjáni távolsági buszmegálló felé igyekvő, vállán kézitáskát, kezében csomagot tartó idős nőt, aki megfelelő célpontnak tűnt, ezért követni kezdték.

Amikor a sértett a buszmegálló felé vezető, kivilágítatlan aluljáróba lement, az egyik fiatal a lépcső tetején maradt és figyelt, míg társa a sértett után sietett. Amint utolérte őt, hátulról meglökte, majd a nő vállán lévő táskát, melyet még a kezével is fogott, két kézzel megragadta és nagy erővel lerántotta, majd azzal a társa irányába elszaladt.

A vádlottak a táskát átkutatták, az abban talált 15 000 forintot elvették, melyből 10 000 forintot kábító hatású anyag vásárlására költöttek, míg a táskát és a benne lévő iratokat eldobták.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben javítóintézeti nevelés elrendelését, míg társával szemben próbára bocsátás alkalmazását indítványozta vádiratában.

 

Hozzászólások lezárva.