A Kiskunhalasi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt egy harminchat éves bácsalmási férfival szemben, aki tavaly ősszel, egy hét leforgása alatt kétszer is kirabolta idős rokonát.

A vád szerint az anyagi gondokkal küzdő férfi – az ügy vádlottja – és a hetvenhat éves sértett ismerősök és távoli rokonok. A vádlott tudta, hogy a mélykúti otthonában rendezett körülmények között, egyedül élő férfi a kora és a betegségei miatt nehezen mozog. 2019 szeptemberében a vádlott megkérte a sértettet, hogy autójával vigye el Kisszállásra. Útközben a vádlott a gépkocsi kesztyűtartójából ellopta idős rokona lakáskulcsait és forgalmi engedélyét.

2019. szeptember 27-én, este, a vádlott a lopott kulcsokkal hívatlanul beállított rokonához, amitől az idős férfi megrémült. Az ijedtség, valamint a kora és állapota miatt védekezésre képtelen sértett pénztárcájából a rabló 50 ezer forintot kivett, miközben áldozatát egy öngyújtóval azzal fenyegette meg, hogy rágyújtja a házát, ha bárkitől segítséget kér. A vádlott fenyegetése komoly félelmet keltett az idős férfiban, aki a történtekről másnak nem mert beszámolni.

Egy hét múlva, 2019. október 4-én, este, a vádlott ismét megjelent idős áldozatánál, akihez ez alkalommal a nyitott fürdőszoba ablakon keresztül mászott be. A rémült sértett hiába kiabált, a rabló a háza felgyújtásával fenyegetőzve ismét kivett a pénztárcájából 50 ezer forintot és a bejárati ajtón keresztül távozott. Menet közben még magához vette a sértett kabátját és illatszereit, melyeket később a nyomozók lefoglaltak nála. A rablással szerzett pénzt a férfi felélte.

A büntetett előéletű férfit az ügyészség a rablás súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, amely öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség az elfogása óta letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.