A Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 32 éves drégelypalánki férfi letartóztatását indítványozta, aki 77 éves falubelijét rabolta ki.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető 2018. október 31-én, este becsöngetett az otthonában tartózkodó, általa látásból ismert idős nőhöz. Mivel a sértett azt hitte, hogy az unokája jött látogatóba hozzá, kulccsal a kezében kiment, hogy a bejárati kaput kinyissa. Amikor azonban kiért a házból, hirtelen elé ugrott a gyanúsított, kést szegezett a nyakához és élete kioltásával fenyegetve pénzt követelt tőle. A sértett megpróbált az ingatlanba bemenekülni, de a támadója megakadályozta őt abban, hogy bezárja előtte az ajtót, azt benyomta, majd áldozatát a földre lökte.

Ezután ismételten megfenyegette őt, hogy ha nem ad neki pénzt, bántalmazni fogja. A megrémült sértett a fenyegetések hatására elővette pénztárcáját és abból egy 1000 forintos bankjegyet adott át a gyanúsítottnak, aki azonban ezzel nem elégedett meg, hanem megpróbálta kitépni a sértett kezéből a pénztárcáját. Mivel ezt a sértett nem engedte, dulakodni kezdtek, mely során a gyanúsítottnak a pénztárcát végül sikerült elvennie, azonban a kést kiejtette a kezéből.

Amikor ezt az idős nő észlelte, a mobiltelefonjáért nyúlt, hogy segítséget hívjon. A férfi ekkor egy szekrénynek lökte őt, elvette tőle a telefonját, azt földhöz vágta, majd a kését hátrahagyva a pénztárcával elfutott. A sértett értesítette a rokonait, majd az általa szolgáltatott információk alapján a tettest a rendőrség két órán belül elfogta és őrizetbe vette.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája – az ügyészi indítvánnyal egyezően – a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel egy hónapra elrendelte a büntetett előéletű férfi letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.