A Győr-Mosson-Sopron Megyei Főügyészség ügyeleti intézkedésként letartóztatását indítványozta két férfinak, akik – további két társukkal együtt – hét idős emberhez mentek be különféle ürügyekkel, majd a sértettektől készpénzt és ékszereket tulajdonítottak el.

A négy férfi a megalapozott gyanú szerint idén tavasztól különféle indokokkal, váratlanul jelent meg a 70 évnél idősebb, Győr környéki sértettek otthonában: füvet nyírnának, eladó vagy kiadó ingatlant, eladó diófát kerestek. Volt, hogy befeszítették az ajtót, úgy jutottak be a házba, volt, hogy az ablakon keresztül másztak be.

A sértettektől mindösszesen 1.877.000 forint értékben tulajdonítottak el készpénzt és arany ékszereket. Előfordult, hogy a ház kulcsát is magukkal vitték.

Az ügyészség a két gyanúsított letartóztatását a jelenlétük biztosítása érdekében, a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt, a bűnismétlés megakadályozása végett indítványozta.

Mindkét gyanúsított többszörös és különös visszaesőnek minősül. A bűncselekmények miatt, amivel gyanúsítják őket, – lopások és kifosztások – velük szemben 18 év szabadságvesztés is kiszabható.

A bíróság az ügyészség álláspontját elfogadva elrendelte a két férfi letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.