A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat két középkorú férfival szemben.

A vádirat szerint a két férfi 2020. január 18-án, este egy tiszaújvárosi sörözőben italozott. Egyikük ittas állapotban a kiszolgáló pult előtt, minden ok nélkül belekötött egy közelében álló férfiba, és egyszer fejen ütötte. Ezt látva a másik vádlott is bekapcsolódott az eseményekbe, erőteljesen megragadta a társa által bántalmazott férfi felső ruházatát, és elkezdte kirángatni a helyiségből a bejárati ajtó irányába, azonban ezt a férfi védelmében fellépő vendégek megakadályozták. Ekkor a vádlottak dulakodni kezdtek a cselekményüket akadályozni igyekvő személyekkel is, de eközben eredeti tervüket sem adták fel, folyamatosan próbálták megütni az általuk korábban bántalmazott személyt is. Végül a vádlottak belátták, hogy a túlerővel szemben nincs esélyük, és távoztak a sörözőből.

A vádlottak cselekménye következtében sem a megtámadott férfi, sem a védelmében fellépő személyek nem szenvedtek sérülést.

A vádlottak kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű vádlottakkal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására, és a felfüggesztés idejére pártfogó felügyelet intézkedés alkalmazására tett indítványt a bíróságnak.

 

Hozzászólások lezárva.