A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban, az őrizet 72 órás időtartama alatt bíróság elé állított egy 37 éves kaposvári nőt.

A vádlott 2017 áprilisában magát önkormányzati dolgozónak kiadva és arra hivatkozva, hogy ingyen ebéd nyújtásában tud segíteni, bement egy 75 éves kaposvári nő lakásába. Adategyeztetés végett elkérte a sértett személyi igazolványát és megkérte, hogy egy általa előre kikészített füzetbe írjon alá. Amíg a sértett az aláírással volt elfoglalva, a vádlott az idős nő kézitáskájából kivette a pénztárcáját, benne 9.100,-Ft készpénzzel és a bankkártyájával. Ezután a lakást elhagyta, a pénztárcát és a bankkártyát eldobta.

Az idős sértett a betegségei miatt nehezen mozgott, ezért a tárca elvételét nem tudta megakadályozni.

A többszörös visszaeső vádlottal szemben az ügyészi indítvánnyal egyezően a Kaposvári Járásbíróság 3 év 4 hónap fegyházbüntetést szabott ki és eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet nem jogerős, a vádlott előzetes letartóztatásban várja a másodfokú eljárást.

Hozzászólások lezárva.