A Nagykátai Járási Ügyészség annak a férfinak a letartóztatását indítványozta, aki egy nagykátai bár előtt kirabolta ismerősét.

A bűnügy gyanúsítottja, egy huszonhét éves férfi, Nagykátán egy bárban összetalálkozott ismerősével, és kölcsönösen meghívták egymást egy-egy italra. Miután a bár bezárt, a sértett férfi a gyanúsítottal a bár előtti teraszon tartózkodott. Már hajnali két óra körül volt, amikor a férfi a sértettől pénzt kért, aki átadott neki 2000 forintot. A gyanúsított látta, hogy a sértettnél van még pénz, ezért még többet követelt tőle. A férfi közölte, hogy nincs nála több pénz, erre a gyanúsított meglökte, ököllel fejen ütötte, mire a sértett eszméletlenül a földre esett.

A gyanúsított a földön fekvő sértett farzsebéből kivette a pénztárcáját, amiben 150 000 forint volt, majd elment a helyszínről.

A nyomozó hatóság a férfival szemben rablás bűntettének gyanúját közölte. Tekintettel a bűncselekmény nagyobb tárgyi súlyára, a bűncselekmény elkövetési körülményeire, megalapozottan feltehető, hogy a terhelt a bizonyítást veszélyeztetné, a tanúkat megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná, ezért a Nagykátai Járási Ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatásának elrendelésére.

Hozzászólások lezárva.