A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés helybenhagyását indítványozta a taxisra támadó férfi ügyében.

A Fővárosi Törvényszék 2020 februárjában kihirdetett ítéletével az elkövetéskor 32 éves – erőszakos többszörös visszaeső – férfit, emberölés bűntettének kísérlete miatt a feltételes szabadság lehetőségéből kizárva, életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésre ítélte.

A vádlott 2018. május 25-én, éjjel, Budapesten, fuvar közben a személyszállító vállalkozó háta mögött ülve, a taxist egy késsel testszerte tizennégyszer megszurkálta és megölésével fenyegetve pénzt követelt tőle. A taxis átadta pénztárcáját, a vádlott a húszezer forint készpénzt megszerezte, majd hátrahagyta a vérző sértettet. A véletlennek volt csak köszönhető, hogy nem alakult ki életveszélyt eredményező sérülése a taxisnak.

Egy másik taxis sérelmére korábban elkövetett rablás, valamint erőszakos vagyon elleni bűncselekmények miatt többszörösen büntetett elkövető bűnügyében a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványában kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál az elsőfokú ítélet helyben hagyását, a büntetés enyhítését célzó védelmi fellebbezés elutasítását.

A bűnügyben korábban kiadott ügyészségi közlemény itt olvasható: www.ugyeszseg.hu/nyeresegvagybol-elkovetett-emberoles-kiserlete-miatt-emelt-vadat-az-ugyeszseg/

/tenyleges-eletfogytiglani-buntetes-nyeresegvagybol-es-kulonos-kegyetlenseggel-elkovetett-emberoles-kiserlete-miatt/

 

Hozzászólások lezárva.