Az ügyben a Kaposvári Járási Ügyészség a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat még 2019 novemberében, amelyben az előkészítő ülést és 11 tárgyalást követően a napokban hirdetett ítéletet a Kaposvári Járásbíróság.

A bíróság nem jogerősen minősített személyi szabadság megsértésének bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, valamint 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, azonban a minősített súlyos testi sértés bűntette vonatkozásában felmentő rendelkezést hozott.

A vádirat lényege szerint a büntetett előéletű 27 éves férfi a tőle érzelmileg függő élettársát 2019 májusában durván bántalmazta, amikor kezeit összekötötte, majd test szerte ütötte és cigaretta csikket nyomott el a combján. A vádlott a bántalmazást követően a hideg ellenére a ruhátlan nőt kihúzta a lakás céljára szolgáló félig földbe vájt építményéből és sorsára hagyta.

Az eljárás nyomozati szakaszában végig letartóztatásban volt vádlottal szemben a kényszerintézkedést a Kaposvári Járásbíróság először 2020 márciusában szüntette meg, amelyet az ügyészség eredményes fellebbezése alapján a Kaposvári Törvényszék ismét elrendelt 2020 júniusában. A járásbíróság azonban vádlotti és védői indítványra újból megszüntette a vádlott letartóztatását – a törvényszéki döntést követően rövid idő elteltével – 2020 júniusának végén, de az ügyészségi fellebbezésnek a törvényszék ismételten helyt adott. A megyei bíróság döntése ellenére a perbíróság harmadszor is – az ítélet kihirdetése előtt – megszüntető rendelkezést hozott a kényszerintézkedés tárgyában.

A Kaposvári Járási Ügyészség a részben marasztaló ítélet ellen a váddal egyező minősítés megállapítása és a büntetés súlyosítása végett jelentett be fellebbezést.

Az ügyben korábban kiadott sajtóközlemények:

/erdoben-bujkalt-a-bantalmazott-no-vademeles-fotokkal/

/az-ugyeszseg-a-baratnojet-megkotozo-majd-az-erdoben-sorsara-hagyo-ferfi-letartoztatasa-erdekeben-fellebbezett/

Hozzászólások lezárva.