A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására állapotánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az ellen az asszony ellen, aki ittasan, késsel és piszkavassal megszurkálta és megölte beteg házastársát.

A vád szerint vádlott és a 70 éves, mozgásában korlátozott sértett házastársak voltak, együtt éltek balmazújvárosi családi házukban. A vádlott évek óta szeszes italt fogyasztott, néha a sértett is italozott. A házaspár kapcsolata az évek során megromlott, rendszeresek voltak közöttük a veszekedések, verekedések. Mindketten szerény mértékű nyugdíjjal rendelkeztek és a vádlott fokozódó alkoholfogyasztása sokba került, így a napi megélhetésük is elnehezült.

2018. október 7-én, délután, az asszony alkalmi munkából tért haza erősen ittasan, amikor észlelte, hogy az otthon tartózkodó sértett is ittas. A sértett kérdőre vonta a vádlottat, hogy hol volt, majd heves vita alakult ki közöttük. Rövid időn belül a vádlott és a sértett dulakodni kezdett, majd a mozgásában korlátozott férfi az előszobában, a kazánház közelében, elesett. A feldühödött vádlott a kazánházból felkapott két piszkavasat és azzal testszerte szurkálta, ütlegelte a sértettet. Az ittas állapota miatt kontrollt vesztett vádlott ezután három különböző kést vett magához és azokkal több helyen megszurkálta a magatehetetlen sértettet.

Amikor a vádlott észlelte, hogy házastársa nem mozdul meg, a piszkavasakat a sértett ruházatába akasztva megpróbálta őt behúzni a ház belsejébe, azonban ez nem sikerült. A sértett ezért egész éjszakán át a fűtetlen ház előszobájának padlóján feküdt.

A férfi kihűlés miatt 2018. október 8-án reggel életét vesztette. A vádlott magatartása következtében létrejött fejsérülések és a halál között közvetett összefüggés állt fenn.

A durva és kitartó bántalmazás a sértettnek rendkívüli fájdalmat, illetve szenvedést okozott.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő vádlott ellen különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására állapotánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy az elsőfokú bíróság a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt tárgyakat kobozza el.

Hozzászólások lezárva.