A Debreceni Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a hortobágyi férfi ellen, aki a közös szórakozás után ittasan vezette a barátja gépkocsiját.

A vád szerint a fiatalkorú vádlott, annak barátja, élettársa és még egy ismerős 2019. augusztus 23-án, este, a sértett gépkocsijával Balmazújvárosra mentek szórakozni. Az éjszaka folyamán több vendéglátó egységben is megfordultak, a vádlott is és a sértett is fogyasztott szeszes italt.

Hajnalban a sértett rosszul lett, hozzá mentőt kellett hívni. A férfi az elszállítását megelőzően a gépjármű indítókulcsát a fiatalkorú vádlottra bízta, azonban az autó vezetésére nem adott engedélyt.

Röviddel ezután a fiatalkorú férfi beült az autóba, beültette barátait is és azzal hazaindultak.

Rövid útszakasz megtételét követően 2019. augusztus 24-én, hajnali 3:00 óra körül, a vádlottat a rendőrök megállították, igazoltatták, melynek keretében alkoholvizsgálatra is sor került. A vádlott ittasan vezette a személygépkocsit, illetve azzal a sértett tudta és beleegyezése nélkül közlekedett.

A Debreceni Járási Ügyészség a fiatalkorú vádlott ellen jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján, a vádlottat halmazati büntetésül közérdekű munka büntetésre ítélje és határozott időtartamra tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

 

Hozzászólások lezárva.