A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki ittasan és bedrogozva vezetett Perbál térségében, ahol egy arra haladó járművel ütközött. A vétlen jármű vezetője életét vesztette a balesetben.

A bűnügy vádlottja, egy fiatal férfi, 2017 júniusában egyik éjjel szórakozott, ivott és kábítószert, MDMA-t fogyasztott. Másnap reggel 8 óra körül, az átmulatott éjszaka után egy gépkocsival Perbál lakott területén kívül Budajenő irányába tartott.

Aznap reggel borult volt az idő, gyér sűrűségben áramlott a járműforgalom.

A vádlott a haladása során ittas és bódult állapota miatt a neki balra ívelő úttest vonalvezetését nem tudta tartani, áttért az ellentétes irányú forgalmi sávba. Ott összeütközött egy szemből szabályosan közlekedő személygépkocsival. Ezt a gépkocsit egy nő vezette, akinek még vészfékezéssel sem volt reális esélye elhárítani az ütközést.

A baleset következtében a vétlen jármű vezetője a helyszínen életét vesztette, utasa, egy férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja a férfit. A járási ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

Hozzászólások lezárva.