A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség vádat emelt egy 28 éves férfi ellen, aki 2017. augusztus 1-jén este ittas állapotban, engedély nélkül vitte el és használta egy tiszapalkonyai férfi gépkocsiját.

A vádirat szerint az ittas vádlott Tiszapalkonya belterületén figyelt fel az utcán parkoló autóra, amelyhez odalépve észlelte, hogy annak ajtajai nincsenek lezárva, így az autóba beült, a gyújtáskapcsolóban hagyott indítókulccsal a járművet beindította és azzal elindult. A vádlott a  település utcáin közlekedett az autóval, azonban rövid idő elteltével a rendőrök megállították, igazoltatták és alkoholszondát alkalmaztak vele szemben. Az intézkedő rendőrök a vádlottat  vérvétel céljából előállították az orvosi ügyeletre, ahol megállapították, hogy ittas állapotban vezetett.

A férfi a nyomozás során beismerő vallomást tett, elmondta, hogy nem vezette rossz szándék, nem akarta ellopni az autót, csak „egy kicsit kocsikázni akart.”

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit jármű önkényes elvételének bűntettével, továbbá ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja és vádiratában vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés, közügyektől, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Hozzászólások lezárva.