A Kiskunhalasi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 21 éves mélykúti férfi ellen, aki 2017. december 26-án Mélykúton engedély nélkül elvitt egy személyautót, a jármű őt üldöző tulajdonosával dulakodott és egy lopást is elkövetett.

A vádlott 2017. december 26-án délután Mélykúton észrevett egy személyautót, ami nyitott állapotban egy ház előtt állt. A járműben még az indítókulcs is benne volt. A vádlott elhatározta, hogy „kocsikázik” egyet az autóval, ezért beugrott a járműbe és elindította.

A vádlott a jogtalanul megszerzett autóval a lakása felé hajtott. A gépjármű tulajdonosa azonban észrevette a bűncselekményt és egy másik autóval a vádlottat üldözőbe vette. Az egyik utcában a sértett a vádlott elé került és megakadályozta, hogy a vádlott tovább hajtson.

A vádlott hátramenetbe kapcsolva próbált a helyszínről elhajtani, de a sértett az elvett autó bal első ajtaját kinyitotta. Ekkor a vádlott dulakodni kezdett vele, többször megütötte a sértettet. Eközben a gépkocsi egy virágtartónak ütközött és leállt.

A vádlott ezután kiugrott az autóból és a hiányos kerítésen át bemenekült egy közelben lévő, nyitott házba. Innen divatékszereket, parfümöket és elektromos hajvágót lopott, több mint 25.000 forint értékben.

A rendőrök még aznap elfogták és őrizetbe vették a vádlottat, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. A lopással okozott kár nagy része is megtérült.

A járási ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottat erőszakkal elkövetett jármű önkényes elvételének bűntettével és lopás vétségével vádolja. Bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.