A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás kísérlete miatt vádat emelt egy 39 éves férfivel szemben, aki idén augusztus 9-én fényes nappal Kiskunhalas egyik játszóterén ököllel támadt egy nőre, akitől pénzt és cigarettát követelt.

A 39 éves férfi 2019. augusztus 9-én, délután 2 órakor, Kiskunhalas központjában, a játszótér egyik padján ülő és éppen telefonáló nőhöz lépett, majd minden előzmény nélkül a jobb halántékán ököllel megütötte. Az ittas férfi eközben kiabálva pénzt és cigarettát követelt 60 éves áldozatától.

A váratlan támadás hatására a sértett kiabálni, sikítani kezdett, mire a vádlott közelebb lépett, áldozata vállát megragadta, rángatni kezdte és ordítozva felszólította, hogy magyarul beszéljen, ne németül. A támadás miatt a nő szemüvege is megrongálódott. Végül a rabló a sértettet elengedte és a park távolabb részébe ment, ahonnan a rendőrök előállították. A sértett ellenállásának köszönhetően a férfi nem jutott készpénzhez.

A többszörösen büntetett előéletű férfit az ügyészség rablás bűntettének kísérletével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Az elfogása óta letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.