A Fejér Megyei Főügyészség minősített kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal az osztrák férfival szemben, aki 2017. augusztusában, egy Fejér megyei fesztiválon jelentős mennyiségű kábítószert tartott magánál azért, hogy azt értékesítse.

A vádirat szerint a terhelt ismeretlen forrásból különböző típusú kábítószert szerzett meg azért, hogy a fesztiválon eladja. A férfi 2017. augusztus 2-án a rendezvényen angolul megszólította egy civil ruhában szolgálatot teljesítő rendőrt és kábítószert kínált neki eladásra. A terhelttel szemben rendőri intézkedés történt, amely során táskájából és ruházatából különböző kábítószereket és új pszichoaktív anyagot foglaltak le. Lefoglalták továbbá a kábítószer értékesítéséhez használt mérleget, valamint az értékesítésből származó közel 60.000 forintot, 1.300 eurót és 60 svájci frankot. A férfi, mielőtt tetten érték, maga is fogyasztott csekély mennyiségű kábítószert.

A Székesfehérvári Törvényszék ítéletében a vádlottat öt év fegyházbüntetésre ítélte, öt évre kiutasította Magyarország területéről, valamint a lefoglalt kábítószerek elkobzásáról és a bűnös vagyongyarapodás elvonásáról rendelkezett.

Hozzászólások lezárva.