A Tatabányai Járási Ügyészségnek a tizennyolcadik életévét be nem töltött személyről tartással elkövetett gyermekpornográfia bűntette, valamint kettő rendbeli, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból vagy célból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntette miatt benyújtott vádirata alapján indult bírósági eljárás jogerősen befejeződött, a másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetéseket helybenhagyta.

A vádemelésről az ügyészség  a /vademeles-az-iskolai-oktatoval-szemben/ oldalon adott ki sajtóközleményt.

A vád szerint a férfi egy tatabányai általános iskolában alsó tagozatos gyermekek hitoktatójaként 2018 májusában, az órán, az egyik 7 éves gyermeket a tiltakozása ellenére felkapta, felemelte, illetve a nadrágját combközépig többször, egy alkalommal pedig az alsóneműjét, lehúzta.  Ugyanezen az órán a sértett gyermek két egymás mellé tolt széken feküdt, amikor a férfi ráfeküdt, az elkövető a sértett védekezésének hatására hagyta abba a cselekményét. Ugyanezen az órán egy másik 7 éves gyermek a leesett ceruzájáért ment le az asztal alá, ahonnan a férfi nem engedte felállni, a gyermek fejét a ruhával fedett nemi szerve közelébe húzta.

Az elkövető 2015. novemberétől 2018. június 6-án történt bűnügyi őrizetbe vételéig kiskorú gyermekekről készült, a nemi vágy felkeltésére, illetve fokozására alkalmas, súlyosan szeméremsértő, több száz fotót, illetve videofelvételt szerzett meg, amelyeket informatikai eszközein tárolt.

Az ügyészség indítványára az elsőfokú bíróság a vádlottat halmazati büntetésként, mint visszaesőt, 6 év börtönbüntetésre, 7 év közügyektől eltiltásra, és végleges hatályú, minden olyan foglalkozás gyakorlásától eltiltásra ítélte, amelynek keretében kiskorú személlyel kerülne kapcsolatba.

Az ítélettel szemben a vádlott és a védő enyhítésért, a szabadságvesztés mértékének csökkentése érdekében jelentett be fellebbezést.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség, mint a másodfokú bíróság mellett működő ügyészség, az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

A Tatabányai Törvényszék, mint másodfokú bíróság, az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetéseket helybenhagyta, erre figyelemmel a büntetőeljárás jogerősen befejeződött.

Hozzászólások lezárva.