A Kaposvári Járási Ügyészség társadalombiztosítási juttatással visszaélés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki édesanyja halálát követően az elhunytnak jogalap nélkül átutalt pénzbeli ellátásokat elköltötte ahelyett, hogy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak visszautalta volna.

A vádlott egy Nagyatád közeli faluban gondozta beteg édesanyját egészen kórházba kerüléséig, pénzügyeit is rendezte, ezért bankkártyáját használhatta.

Az édesanya 2014. júniusában elhalálozott, azonban erről a férfi a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságot nem tájékoztatta, így a hatóság jogalap nélkül utalta át 2014. júliusában az elhunytnak már nem járó özvegyi nyugdíjat és rehabilitációs ellátást majdnem 100.000,-Ft összegben.

A vádlott az utalást követően édesanyja bankkártyájával a juttatásból 58.000,-Ft-t vett fel jogosulatlanul, azt a hatóság megkeresése ellenére később sem fizette vissza.

A büntetlen előéletű férfival szemben a Kaposvári Járási Ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbára bocsátás intézkedés alkalmazását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.