A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség 29 személlyel szemben emelt vádat lőfegyverrel visszaélés és közokirat-hamisítás bűntette miatt, többükkel szemben letöltendő börtönbüntetést indítványozott.

   A vádirat szerint egy 64 éves férfi egy sportlövő egyesületet működtetett. A férfi 2014-től kialakított egy elkövetői kört, amelyben több társával a saját és más sportlövő egyesületek, klubok tagjainak segítettek sportcélú fegyvertartási engedélyekhez jutni vagy meghosszabbíttatni azokat úgy, hogy a tagok nem teljesítették valamennyi szükséges jogszabályi feltételt. Emiatt a közokiratnak minősülő fegyvertartási engedélyek a lőfegyverek tartására és használatára vonatkozó jogosultságot valótlanul tanúsították. A vádlottak között van egy 51 éves orvosnő is, aki úgy adta ki az orvosi igazolásokat, hogy a klubtagokat valójában meg sem vizsgálta.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat alapos és eredményes felderítése és feljelentése alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatta le szakszerűen a nyomozást.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség 29 személlyel szemben nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra lőfegyverrel visszaélés és közokirat-hamisítás bűntette miatt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – halmazati büntetésként – ítéljen letöltendő börtönbüntetésre és pénzbüntetésre négy vádlottat, az orvost határozott időre tiltsa el foglalkozása gyakorlásától. Az ügyészség a büntetések próbaidőre történő felfüggesztésére csak akkor lát lehetőséget, ha a négy vádlott az előkészítő ülésen beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról.

Huszonöt vádlott esetében felfüggesztett börtönbüntetés az ügyészség indítványa.

Hozzászólások lezárva.