Harmadfokon nyilvános üléssel folytatódott az eljárás a Pécsi Ítélőtáblán a közismert büntetőügyben, amelyben a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a Szegedi Törvényszék másodfokú felmentő ítéletének megváltoztatását, és a vádlottak bűnösségének csődbűncselekmény bűntettében való megállapítását indítványozta.

A Szegedi Járásbíróság előtt indult ügyben az elsőfokú bíróság a három vádlottat társtettesként elkövetett csődbűncselekmény bűntettében bűnösnek mondta ki, és végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte őket. A másodfokú eljárásban a Szegedi Törvényszék a járásbíróság bűnösséget megállapító ítéletét megváltoztatva a vádlottakat a vád alól felmentette.

A fellebbezések folytán harmadfokon folytatott eljárásban a vádat képviselő Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a vádlottakra csődbűncselekmény elkövetése miatt végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A Pécsi Ítélőtábla az ügyben a mai napon tartott nyilvános ülést – a határozat meghozatala és kihirdetése céljából – 2020. július 30. napjára elnapolta.

Hozzászólások lezárva.