A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétsége miatt vádat emelt a nyolc hónapja letartóztatásban lévő tatabányai férfival szemben, aki Tatabánya egyik buszmegállójában nyakon szúrta alkalmi ismerősét.

Az elkövető 2018. június 7-én tatabányai otthonában kábítószert fogyasztott, majd másnap lakóhelye előtt az utcán italozott. A szeszesital fogyasztását 23 óra körül hagyta abba, majd felment a lakásába, ott ruhát váltott, és újra az utcára ment.

A sértett testvérével és egy harmadik személlyel 2019. június 9-én, éjjel 1 óra körüli időpontban egy tatabányai buszmegállóban beszélgetett, amikor a kábítószer és alkohol hatása alatt álló vádlott odalépett hozzájuk, és szóváltás nélkül a sértettet a nyakánál fogva megragadta, és a padról felrántotta. A vádlott a sértettet a földre lökte, a sértett védekezett, a vádlottat így lelökte magáról. A sértett kérdőre vonta a támadóját, hogy miért bántotta őt, mire a vádlott tőle elnézést kért. Mindketten a helyszínt elhagyni készültek, azonban a vádlott, anélkül, hogy bármit mondott volna, hirtelen, a magánál tartott 6 cm pengehosszúságú késsel egy alkalommal, közepes erővel sértettet nyakon szúrta, majd a helyszínről elfutott.

Az elkövető a sértett nyakának jobb oldalán 2 cm mély szúrt sebet ejtett, amely 8 napon belül gyógyuló ugyan, de a támadott testtájékra figyelemmel a szúrás alkalmas volt halált okozó sérülés előidézésére, ennek elmaradása a puszta véletlenen múlott.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlott letartóztatását tartsa fenn, a vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a szabadságvesztés mértékét 6 évben állapítsa meg.

Az ügyészség  korábban a letartóztatás hosszabbításáról az alábbi oldalon adott ki sajtóközleményt:

/letartoztatasban-marad-az-emberoles-buntett-kiserletenek-gyanusitott/

 

Hozzászólások lezárva.