A megalapozott gyanú szerint a bűnszervezet már több hónapja marihuána magyarországi importjával és nagykereskedelmével foglalkozott főként Budapest területén.

A bűnözői csoport vezetőjét és tagjait a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének közreműködésével 2017. november 20-án fogták el Budapesten. A nyomozást kábítószer-kereskedelem bűntette miatt velük szemben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda teljesíti.

A nyomozás kiemelkedő tárgyi súlyú cselekmény miatt folyik, és még kezdeti stádiumban van. A továbbiakban a szakértői bizonyítások mellett elsődlegesen a kábítószer beszerzési, valamint értékesítési folyamatának teljes körű tisztázása szükséges. Erre is tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén másokkal összebeszélve, illetve őket befolyásolva, vagy más módon a bizonyítást veszélyeztetnék.

Emellett a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan lehet tartani attól is, hogy a legsúlyosabb kényszerintézkedés hiányában a gyanúsítottak a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének, valamint a bűnismétlés veszélye is valamennyiük esetében reális.

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a gyanúsítottak előzetes letartóztatása elrendelésének kérdésében a mai napon hoz döntést.

A rendőri intézkedésről az ORFK által közzétett felvételek az alábbi linken elérhetők:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kabitoszer-kereskedoket-fogtak-el-3

Hozzászólások lezárva.