A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett nyolc személy letartóztatására, akik Cegléd, Kistarcsa, és Gödöllő térségében terítették a kábítószert.

A bűnügy gyanúsítottjai 2017-től egy olyan hálózatot építettek ki, melynek tagjai Cegléden, Kistarcsán, Kerepesen és környékén élnek. A kialakult rendszer szerint egyikük kistarcsai házából hozták el az értékesítésre szánt kábítószert. Ez közvetítőkön keresztül jutott el a tényleges eladókig, akik Kistarcsán, Kerepesen, Cegléden, Gödöllőn és a környező településeken, így Kocséron, Tápiószőlősön értékesítették azt. A tényleges ügyletekre HÉV megállókban, házakban került sor.

2018. szeptember 11-én a Ceglédi Rendőrkapitányság, a Pest-Megyei Rendőr-főkapitányság és több főkapitányság nyomozóinak, a Terrorelhárítási Központ, a Készenléti Rendőrség Vagyon-visszaszerzési Hivatala szakembereinek részvételével összehangolt akciót szervezett. Ennek keretében 13 gyanúsított házában tartottak házkutatást, melynek során különböző típusú kábítószert, és a kábítószer értékesítésével összefüggő dolgokat: mérlegeket, tasakokat találtak és foglaltak le.

A kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsított nyolc személy esetében okkal lehet tartani attól, hogy a nyomozás során megszöknének a hatóságok elől. Számolni kell azzal is, hogy szabadon védekezve összebeszéléssel megnehezítenék, veszélyeztetnék a nyomozás sikerét. Mivel megélhetésük biztosítására, életvitelszerűen űzték a kábítószer kereskedelmet, fennáll annak a veszélye is, hogy újabb, hasonló bűncselekményt követnének el. A nyomozás jelenlegi szakaszában mindennek megakadályozása esetükben a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedések közül letartóztatás elrendelésével érhető el.

A Pest Megyei Főügyészség ezért indítványozta a nyolc személy letartóztatásának elrendelését.

A bűnügyben ez ideig további tíz személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

Hozzászólások lezárva.