A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a bosnyák-koszovói férfinak a letartóztatását, aki 20 kg marihuanát próbált meg Magyarország területére csempészni.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. augusztus 11. napján 23 órakor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarországra a röszkei határátkelőhelyen a tulajdonát képező bosnyák honosságú gépkocsit vezetve. A beléptetést követően elrendelt tételes vámvizsgálat során, az ellenőrök a gépkocsi hátsó üléssora előtti taposó résznél kialakított rejtekhelyen megtaláltak és lefoglaltak 38 csomag, mindösszesen 20 kg tömegű kábítószergyanús anyagot, amelyet a férfi megpróbált Magyarország és így az Európai Unió területére csempészni. A csomagok kannabiszt tartalmaztak, amely kábítószernek minősül, tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja.

A különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult nyomozásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését. Az 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt elkövető férfi vonatkozásában előterjesztett ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartott ülésén fog döntést hozni.

Hozzászólások lezárva.