A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette miatt emelt vádat azzal a 20, és 21 éves férfival szemben, akik Tatabányán herbált árultak az ismerőseiknek.

Mindkét férfi rendszeresen fogyasztott kábítószert. Az elkövetők megállapodtak abban, hogy kábítószer fogyasztó életmódjuk finanszírozása érdekében közösen vásárolnak és értékesítenek herbált. Ennek megfelelően 2016. június és 2016. október hónapok között hetente kétszer Budapestre utaztak, ahol ismeretlen személyektől megvették a bódító hatású anyagot. A férfiak ezt követően a kábítószert a tatabányai lakásukon, illetve annak környékén árusították 1000 forint/pakett áron.

A férfiakat 2016 októberében a lakásukban kábítószer porciózás közben a rendőrök tetten érték. Itt a nyomozók a kábítószer tárolásához, szétosztásához, méréséhez és fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le.

Az elkövetők által értékesített kábítószer hatóanyag tartalma nem érte el a jelentős mennyiség alsó határát.

A kábítószer kereskedők a cselekményt bűnszövetségben követték el, így a bűncselekmény öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az egyik férfi börtönbüntetését tölti, míg társa házi őrizetben várja a tárgyalást.

Hozzászólások lezárva.