A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 17 éves fiú ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és jármű önkényes elvételének bűntette miatt.

A vádlott Miskolcon, egy bérházi lakásban élt az édesapjával. Iskolai tanulmányokat nem folytatott, munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezett, viszont több éve rendszeresen fogyasztott kábítószert, és nyugtató gyógyszereket, emiatt az édesapjával való viszonya megromlott, gyakran veszekedtek. 2017. szeptember hónap első napjaiban a fiatalkorú nyugtatókat vett be, valamint bódulatkeltő szert is fogyasztott. A rá következő napon, kora délután újból nyugtatót szedett be, amikor az apja gépjárművel hazaérkezett, és a lakás előtt leparkolt, majd a lakásba érve, a nála lévő ételhordót átadta a vádlottnak és üdvözölték egymást.

Ezután azonban közöttük szóváltás alakult ki, ennek során a vádlott az előszoba szekrényből magához vett egy kalapácsot, és azzal legalább tíz alkalommal édesapját fejen ütötte. A sértett az ütésektől hanyatt esett, és a feje nagy erővel a szobában lévő asztal élének csapódott. Édesapja erősen vérző fejsérülését látva a fiú telefonált a rendőrségre azzal, hogy az apja a lakásukban elesett, és jöjjenek ki a mentők. A vádlott ezután magához vette az apja tulajdonát képező gépjármű indítókulcsát, és a mentők kiérkezése előtt távozott a lakásból.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetést indítványozott.

Hozzászólások lezárva.