A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetet önbíráskodás, rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat három 16-17 éves fiatalkorú ellen, akik egy Somogy megyei gyermekotthon lakói, és magatartásukkal korábban is számos probléma volt. 

Az ügy 16 éves vádlottja 2018 júliusában telefonjának vissza nem adása miatt úgy „leckéztette meg” a egyik kiskorú sértettet, hogy őt az otthon egyik üres szobájába lökdöste, fejét, fülét ököllel ütötte. A bántalmazásba bekapcsolódott a vádlott 17 éves társa is, míg harmadik társuk a bántalmazás zavartalan lefolyását figyeléssel biztosította. 

A vádlottak a sértettet egy asztalhoz térdepeltették, felszólították, hogy harapjon rá az asztal szélére, majd ebben a testhelyzetben ököllel többször a sértett fejére ütöttek. A bántalmazással ezt követően sem hagytak fel, a sértett kezét az asztalra tették, és ujjait egy kés nyelével többször megütötték, a szobába kavicsot szórtak, amire rátérdepeltették. E közben többször a vádlijára ugrottak. A durva bántalmazás végén a vádlottak egy nagyobb pénzösszeg megfizetését követelték a sértettől. 

A bántalmazásban részt vevő 17 éves vádlott egy másik 13 és fél éves sértettet is terrorizált, úgy, hogy kétszer is megégette. Amikor a sértett az udvaron elsétált a vádlott mellett, az egy hirtelen mozdulattal a nála lévő vihargyújtóval megégette a sértett bal karját, majd másnap egy cigarettát nyomott el a sértett jobb lapockáján. A sértett az égési sérülések következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A 16 éves vádlott emellett úgy vette el a sértett cigarettáját, hogy tenyérrel majd ököllel többször arcon ütötte.

 Az ügy két vádlottja letartóztatásban van, a Kaposvári Járási Ügyészség velük szemben javító intézeti nevelés alkalmazását, míg szabadlábon lévő harmadik társukkal szemben próbára bocsátást indítványozott.

 

Hozzászólások lezárva.