A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy román-magyar állampolgárságú férfi ellen, aki egy hónap alatt hét dél-balatoni házat tört fel.

A 29 éves vádlott 2018 februárjában alkalmi munkákat végzett Siófok környékén, amikor elhatározta, hogy értékesítés céljából könnyen mozdítható és eladható dolgokat lop el lakókörnyezetéből.

A férfi első alkalommal egy teraszajtót befeszítve jutott a sértetti ingatlanba, ahonnan egy ékszerdobozból 265.000,-Ft értékben vett magához ékszereket. Másnap egy ház ablakát feszítette be, innen szánkón húzott el három televíziót, míg harmadszorra ugyancsak ablak befeszítésével ismét tévéket lopott.

A vádlott még további négy ingatlanból akart értékeket elvinni, azonban volt, ahol a riasztó zavarta meg, más alkalommal észrevette, hogy a sértett otthon tartózkodik, de olyan háznál is járt, aminek az ablakát nem tudta befeszíteni, illetve ahol nem talált ellopható tárgyat.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott.

Hozzászólások lezárva.