A Komáromi Járási Ügyészség szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot azokkal a férfiakkal szemben, akik az M1-es autópálya vonalán kerítés támasztó oszlopokat tulajdonítottak el.

A három vádlott 2018. október 20-án, 21 óra és 22 óra közötti időben az M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalán a 79+600 km-szelvényében, a Magyar Közúti Nonprofit Zrt. tulajdonát képező 4 db, 280 cm hosszú, 50*50*5 mm-es horganyzott szögacél kerítés támasztó oszlopát tulajdonította el oly módon, hogy az oszlop vas részét az egyik vádlott flexet használva kivágta, míg egyik társa az oszlop alját ásóval kiásta, miközben a harmadik elkövető a vasat tartotta.

A három vádlott összesen három oszlopot szedett ki a leírt módszerrel, majd azokat az egyik vádlott egy személygépkocsi csomagterébe tette. A negyedik oszlop eltulajdonítása közben a nyomozó hatóság tetten érte a vádlottakat a bűncselekmény helyszínén.

A bűncselekmény elkövetési értéke 29.432,- Ft, a vádlottak a rongálással 43.076,- Ft kárt okoztak.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottakkal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, az elkövetés eszközeiként lefoglalt sarokcsiszolót, csőfogót, és ásót pedig kobozza el.

Hozzászólások lezárva.