A Székesfehérvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság bűntette miatt indítványozta annak az enyingi férfinek a letartóztatását, aki egy dunaújvárosi nőt szexuális cselekmény végzésére bírt rá, majd magát a prostitúciót végző személlyel kitartatta.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított, azért, hogy rendszeres jövedelemre tegyen szert, a sértettet 2019 márciusától augusztusáig prostitúcióra bírta rá. A sértett a szexuális cselekmény végzéséből származó jövedelmét a férfi utasítására átadta, a gyanúsított az életvitelét ebből a pénzből fedezte.

A terhelt több alkalommal volt büntetve, az eljárás tárgyát képező cselekményeket visszaesőként, feltételes szabadsága hatálya alatt látszik elkövetni. Figyelemmel a gyanúsított előéletére, valamint arra, hogy a cselekményt hosszabb időn keresztül, folytatólagosan követte el, tekintetében a bűnismétlés reális veszélye fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés a terhelt fellebbezésére figyelemmel nem végleges.

 

Hozzászólások lezárva.