A férfi, akinek a cége beltéri kertészeti felszerelést forgalmazott, egy hétvégi házban alakította ki az indiai-kender ültetvényt; a Fővárosi Főügyészség vádat emelt vele szemben.

A vádirat szerint a vádlott, egy 37 éves férfi egy beltéri kertész-felszereléseket – öntöző, világító, szellőztető és egyéb berendezéseket – forgalmazó céget vezetett.

A férfi a III. kerület, Vadászles utcában lévő ház pincehelyiségét indiai kender nagyüzemi termesztésére alkalmas, professzionálisan felszerelt ültetvénnyé alakította át. A vádlott a kábítószer-növényekről, kannabisz-tartalmú kábítószereket, így marihuánát és hasisgyantát takarított be és állított elő, amelyet eladásra szánt. A férfi a ház egy másik helyiségében maga végezte a szárítást és csomagolást is.

A vádlott 2018. március 14-én, a délelőtti órában hátizsákjába, valamint a cipőjébe rejtve marihuánát vitt ki a házból, amikor az ott egyéb okból megjelenő rendőrök intézkedtek vele szemben.  Az ingatlanon ezt követően a nyomozó hatóság kutatás tartott. A rendőrség megtalálta és lefoglalta a vádlott által létesített indiaikender-ültetvényt, és a növények ápolását biztosító, valamint a szárításra és a kész kábítószer adagolására szolgáló, speciális felszereléseket. Emellett a férfi lakóhelyén további kábítószert találtak.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A vád szerinti bűncselekményt a törvény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A vádlott bűnügyi felügyelet alatt áll.

Az ültetvényről a kutatás során készült fotók és videófelvétel az alábbiakban érhetők el:

A kapcsolódó videó anyag letölthető innen.

Hozzászólások lezárva.