A vád szerint egy 21 éves afgán férfi idén februárban XV. kerületi tartózkodási helyén rátámadt két, szintén afgán állampolgárságú lakótársára, akik közül az egyik sértettet egy késsel súlyosan megsebesítette.

A vádirat szerint az afgán állampolgárságú vádlott 2017. február 08-án a hajnali órákban egy budapesti XV. kerületi gyermekotthonban lévő utógondozóban tartózkodott a szobájában két, szintén afgán állampolgárságú szobatársával, akikkel szóváltásba keveredett.

A konfliktus során a vádlott a konyhából magához vett egy kést, amivel az egyik sértettre támadt, annak karját és egyik ujját megvágta, valamint mindkettőjüket megütötte. Ezt követően megfenyegette a sértetteket, hogy amennyiben értesítik a rendőrséget, megveri, illetve megöli őket.

A bántalmazás következtében a késsel megtámadott sértett a karján nyolc napon túli súlyos, mély vágott sérülést szenvedett.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottat súlyos testi sértés bűntettével, valamint személy elleni erőszakos cselekménnyel való fenyegetéssel elkövetett zaklatás vétségével vádolja.

 

Hozzászólások lezárva.