A vád szerinti eset 2016 augusztusában történt, amikor a két vádlott – egy akkor tizenöt éves fiú és huszonkét éves társa – egy konfliktus után egy négyfős társaságra támadt. Közülük az egyik fiatal férfit a fiatalkorú egy késsel életveszélyesen megsebesítette.

A vádirat szerint a vádlottak 2016. augusztus 23-án, az esti órákban, barátnőikkel szórakozni indultak gépkocsival, amit az idősebbik vádlott vezetett.

Éjfél körül a lányok elváltak barátaiktól és elindultak cigarettát vásárolni. A Teréz körúton, az Oktogon közelében összetalálkoztak egy négyfős társasággal – amelynek tagja volt a későbbi sértett is -, akikkel ismeretlen okból szóváltásba keveredtek. Ennek során az ittas állapotban lévő későbbi sértett az egyik lányt tenyérrel arcon ütötte.

A két lány visszafutott az autójuk mellett várakozó vádlottakhoz és elpanaszolták, hogy mi történt velük. Ezt hallva, mindannyian beültek az autóba és elindultak, hogy megkeressék, majd kérdőre vonják a fenti társaságot a történtek miatt.

Az Erzsébet körúton haladva meglátták a járdán sétáló fiatalokat. Ekkor a négyfős társaság mellett hirtelen fékezéssel megálltak, majd a huszonkét éves férfi magához vette az autóban tartott kb. 40-50 centiméteres viperáját és azzal a gépkocsiból kiszállt. A vádlott a viperát kicsapta és gyors léptekkel megindult a társaság felé, miközben hangosan számon kérte rajtuk a történteket.

Vele egyidőben fiatalkorú társa is kiszállt az autóból, a kezében egy kihajtható pengéjű késsel, és ő is a sértett, valamint társasága felé indult.

Az idősebbik vádlott, amikor a sértetthez ért, több alkalommal lábon ütötte a viperával, amitől a sértett lába megrogyott. A sértett ekkor védekezésül a ruházatából egy gáz-riasztó pisztolyt vett elő, azzal közvetlen közelről, legalább két alkalommal az őt támadó vádlottra lőtt, akinek az egyik lövés eltalálta az arcát. Ennek hatására a vádlott felhagyott a bántalmazással, és átszaladt az út túloldalára.

A sértett menekülni próbált, azonban őt a fiatalkorú vádlott utolérte, a járdán földre teperte, és a kezében tartott késsel háromszor, közepes-nagy erővel a hátán megszúrta.

Ezt látva társai a sértett segítségére siettek, hogy a további bántalmazását megakadályozzák. Ekkor a fiatalkorú is elfutott a helyszínről.

Az elkövetők az autójukkal elhajtottak a helyszínről, nem sokkal később azonban a rendőrök elfogták és előállították őket.

A sértettet ezután társai hazakísérték, ahol az állapotát észlelve, hozzátartozója hívta a mentőket.

Az általa elszenvedett szúrt sérülések életveszélyesek voltak.

A Fővárosi Főügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, felnőttkorú társával szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette a vád.

Hozzászólások lezárva.