A testvérpár egyik tagja kábítószert akart szerezni egy házban, azonban egy lakó elküldte, erre a testvérével tért vissza és a lakót életveszélyesen bántalmazták; a Fővárosi Főügyészség vádat emelt a testvérpárral szemben.

A vádirat szerint egy 37 éves férfi 2017. június 28-án, a késő esti órákban nyugtató illetve kábító hatású készítmények hatása alatt, kábítószer vásárlási céllal megjelent VIII. kerület Diószegi utca egyik lakóházánál. A vádlott a ház udvarán szóváltásba keveredett az egyik udvari helyiségben lakó sértettel, aki a 37 éves férfit távozásra szólította fel. A férfi elmenőben megfenyegette a sértettet, hogy rokonaival visszajön elégtételt venni.

A vádlott ezt követően értesítette a közelben tartózkodó – 40 éves férfi – testvérét, aki nem sokkal később, egy késsel a helyszínre ért. A fiatalabb testvér pedig egy, az utcán talált fémrúddal fegyverkezett fel, majd a ház udvarán lévő sértettre támadtak, akit mindketten bántalmaztak.

A ház több lakója is észlelte a történteket, és értesítették a rendőrséget. A testvérpár a helyszínről elmenekült, azonban a rendőrség egyiküket még aznap, testvérét másnap elfogta.

A kiérkező mentők az életveszélyes sérülést szenvedő sértettet kórházba szállították.

A Fővárosi Főügyészség a két férfival szemben társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntettét a törvény 8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, jelen ügyben azonban az egyik vádlott különös visszaeső, így erre figyelemmel, vele szemben akár 12 év szabadságvesztés kiszabása is lehetséges.

 

Hozzászólások lezárva.