A Balassagyarmati Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 34 éves budapesti férfival szemben, aki késsel fenyegette meg ismerősét, hogy megöli, ha nem adja meg neki tartozását.

A vádlott és a sértett fele-fele arányban tulajdonosai voltak egy balassagyarmati ingatlannak, melynek a vádlottra eső tulajdoni hányadát a sértett a későbbiek során megvásárolta. A lakással kapcsolatos 140 000 forintos rezsi költség kapcsán azonban közöttük vitás helyzet alakult ki, melyről abban állapodtak meg, hogy azt majd a későbbiekben fogják rendezni.

Azt követően, hogy a férfi telefonon többször is követelte a pénzt a sértettől, megbeszélték, hogy a volt közös lakásban találkozni fognak. 2019. május 9-én, délután a vádlott meg is jelent a sértett házában, ahol a tartozás miatt vita alakult ki közöttük, mivel a sértett azt nem ismerte el, és emiatt fizetni sem akart. Azért, hogy az elkövető a sértettet a fizetésre rákényszerítse, a konyhában lévő edényszárító tálcáról felkapott egy kést, majd elindult a ház tulajdonosa felé és azzal fenyegette meg őt, hogy megöli, ha nem adja oda neki a pénzt. A lakásban tartózkodott ekkor a sértett egy ismerőse is, aki közéjük állt, és rászólt a vádlottra, hogy hagyja abba, aki ennek hatására a kést a földre dobta. A rémült sértett ekkor hívni akarta a rendőrséget, azonban a vádlott a telefont kiütötte a kezéből, amely szintén a földre esett és összetört.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, a közügyek gyakorlásától való eltiltását és a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését indítványozta vádiratában.

Hozzászólások lezárva.