Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 50 éves férfival szemben, akinek súlyos közlekedési szabályszegése vezetett egy járókelő halálához Gyöngyösön.

A vádlott 2018. március 24-én késő délelőtt a város belterületén közlekedett egy személygépkocsival, jó látási viszonyok között, száraz, hibátlan aszfaltburkolatú úttesten. Egy kereszteződésben a rá vonatkozó „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblához érve lassított ugyan, és észlelte is, hogy balról, a védett útszakaszon közeledik egy másik jármű, de úgy ítélte meg, hogy az előtt még át tud hajtani a főúton, ezért újra gyorsítani kezdett. A másik gépkocsi azonban ekkor már olyan közel volt hozzá, hogy annak vezetője nem tudta elkerülni az ütközést, és mintegy 35 km/óra sebességgel nekihajtott a szabálytalankodó vádlott autójának, ami ettől megpördült a tengelye körül, irányíthatatlanul levágódott az úttestről, és a hátuljával elsodorta az utca túloldalán található füves terület szélén álló két gyalogost.

A sértettek egyike a balesetben olyan súlyos csonttöréseket és belszervi sérüléseket szenvedett, hogy azok következtében – kórházba szállítását követően – a szakszerű orvosi kezelés ellenére elhunyt. Halála azzal okozati összefüggésben következett be, hogy a vádlott az általa is észlelt „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére nem adta meg az elsőbbséget a védett úton érkező másik jármű részére.

A járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja az elkövetőt, akinek vezetői engedélyét a hatóság időközben bevonta.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, emellett pénzbüntetést szabjon ki, határozott időre tiltsa el őt a közúti járművezetéstől, valamint kötelezze az eljárás során eddig keletkezett csaknem negyedmillió forint összegű bűnügyi költség megfizetésére.

Hozzászólások lezárva.