A Tatabányai Járási Ügyészség társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt 2019. április 23. napján nyújtott be vádiratot azzal a letartóztatásban lévő két férfival szemben, akik ürügyként előbb egy szál cigarettát kértek a sértettől, majd zsebei kiürítésére szólították fel, ennek során többször torkának elvágásával fenyegették, az egyik elkövetőnek – aki bántalmazta is őt – a sértett átadta az értékeit.

A vádemelésről az ügyészség a /egy-szal-cigarettat-kertek-a-sertettol-majd-kiraboltak/ oldalon adott ki közleményt.

A vádemelést követően a bíróság 2019. június 17. napján előkészítő ülést tartott, amelyen a vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerték, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. A bíróság az ügyészség  indítványa alapján a másodrendű vádlottat 4 év 7 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra, az elsőrendű vádlottat 3 év 6 hó börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság az ügyészség indítványa alapján másodrendű vádlottal szemben elrendelte két további szabadságvesztés végrehajtását, valamint megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, ezzel szemben a vádlottak enyhítésért jelentettek be fellebbezést. Mivel az ítélet nem emelkedett jogerőre, ezért a bíróság az ügyész indítványára  rendelkezett a kényszerintézkedésekről. A  másodrendű vádlottal szemben a letartóztatást fenntartotta, míg elsőrendű vádlottal szemben nyomkövető technikai eszköz alkalmazását és  bűnügyi felügyeletet rendelt el.

Hozzászólások lezárva.