A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás, valamint kifosztás és lopás bűntette miatt vádat emelt egy 29 éves székelykeresztúri férfival szemben, aki tavaly szeptember 15-én este Kiskunfélegyházán két lopás között, a nyílt utcán késsel fenyegetőzve két fiatal nőtől mobiltelefont és alkoholos italt zsákmányolt.

 A 29 éves férfi 2018. szeptember 15-én este egy kiskunfélegyházi családi házba bemászott, úgy, hogy az utcai ablak szúnyoghálóját kivágta, és két laptoppal, egy pénztárcával, a benne lévő személyes okmányokkal, bankkártyákkal és készpénzzel együtt az ablakon keresztül távozott. Eközben az egyik laptopot leejtette, így az összetört és használhatatlanná vált.

Néhány perccel ezután a férfi a nyílt utcán két arra járó fiatal nő nyomába eredt, és utolérve őket egyikük felé két kést tartva a nő kezében lévő alkoholos italt követelte. Miután a nő ennek eleget tett, a férfi azzal fenyegetőzött, hogy szíven fogja szúrni, ha a sértett nem csókolja meg. Mindeközben a másik nő elővette a mobiltelefonját és közölte, hogy rendőrt hív, azonban a késes rabló az egyik kést a nő hasához tartva kicsavarta kezéből a 200 ezer forint értékű telefont, és elszaladt a helyszínről.

A rablás után a férfi még visszament abba a családi házba, ahonnan előzőleg laptopokat lopott, és a ház udvaráról egy kerékpárt is magával vitt.

Kiderült, hogy néhány héttel korábban, augusztus 21-én este egy ittassága miatt padon alvó férfit mobiltelefonjától és pénztárcájától fosztott meg. A sértett iratait később egy közeli virágtartó földjében találták meg, ahová a vádlott elrejtette.

A vádlottat az ügyészség kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás, továbbá kifosztás és lopás bűntettével vádolja – amely a bűnhalmazat miatt 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő- , és fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A jelenleg letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.