A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, lopás bűntette miatt állította bíróság elé azt a férfit, aki egy jászkarajenői tanyára tört be.

A bűnügy gyanúsítottja, egy férfi 2019. április elején Jászkarajenő csárdalaposi részén tört be egy tanyára, úgy, hogy a tanyán lévő két épület ajtajait egy ott talált ásóval felfeszítette. Az elkövető egy zsákba különböző műszaki cikkeket, szerszámokat, kozmetikai tárgyakat és készpénzt pakolt össze, majd a zsákmánnyal távozott. A férfi által ellopott tárgyak összértéke közel 100.000 forint volt.

A helyszínről távozó gyanúsítottra felfigyeltek közelben lévő személyek, akik őt feltartóztatták, majd értesítették a szolgálatban lévő mezőőrt, illetve a Ceglédi Rendőrkapitányságot.

A Ceglédi Járási Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban az elkövetés utáni második napon már bíróság elé is állította.

A Ceglédi Járásbíróság a gyanúsítottat lopás büntette miatt 10 hó végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönre ítélte, továbbá pártfogó felügyelet alá helyezte. A bíróság ítélete jogerős.

Hozzászólások lezárva.