Két zuglói lakásba bemászott, egybe pedig a redőny felfeszítésével kísérelt meg bejutni; az ügyészség két napon belül bíróság elé állította, 2 év 3 hónap fegyházbüntetésre ítélték.

A vád szerint a vádlott, egy 27 éves férfi, 2019. január 7-én a délelőtti órákban a nyitva hagyott ablakokon bemászott a XIV. kerület, Benkő utcában és az Egressy úton egy-egy lakásba, azért, hogy lopással szerezzen értékeket. A férfi az egyik lakásban kutatni kezdett, a sértett azonban észlelte a cselekményét, így a vádlott csak egy kabátot szerzett meg, de ezt is eldobta menekülés közben. A vádlott a másik lakásból egy mobiltelefont és egy pénztárcát tulajdonított el, benne igazolványokkal és 180 ezer forinttal.

A két eset után a férfi egy harmadik lakásba is megpróbált bejutni a XIV. kerület, Szugló utcában, oly módon, hogy az ablakredőnyt felfeszítette. Ekkor azonban észlelte, hogy a lakásban tartózkodnak, ezért elfutott a helyszínről.

Az értesített rendőrök a vádlottat a közelben elfogták és őrizetbe vették.

A Budapesti XIV. kerületi Rendőrkapitányság kiváló munkájának köszönhetően a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a terheltet az elfogásától számított kettő napon belül – gyorsított eljárásban – bíróság elé állította. A bíróság a férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta lopás bűntettében, valamint lopás bűntettének és vétségének kísérletében, ezért őt 2 év 3 hónap fegyházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

A bíróság – ügyészi indítvány alapján – az ítéletet követően elrendelte a vádlott letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.