A Salgótarjáni Járási Ügyészség egy harminc és egy harmincegy éves nő letartóztatására tett indítványt, akik budapesti ismerősüket Nógrád megyébe csalták, ahol megverték és kirabolták őt.

A gyanú szerint a fiatalabb gyanúsított 2020. február elején az interneten ismerte meg a huszonhét éves sértettet, aki rövid ideig a lakásában is tartózkodott egy Nógrád megyei településen, ekkor ruháinak egy részét is ott hagyta.

A gyanúsítottak 2020 februárjának elején elhatározták, hogy a Budapesten tartózkodó nőt elhívják magukhoz és tőle az értékeit megszerzik.

A sértett 2020. február 8-án késő este érkezett meg hozzájuk. Amikor a házba lépett, a gyanúsítottak azonnal bántalmazni kezdték, többször ököllel fejen ütötték, illetve megrúgták. Majd az ágyra lökték, ahol a hanyatt fekvő sértett mellkasára az idősebb gyanúsított ráült és értékeinek – arany ékszereinek és a nála lévő telefonoknak – az átadását követelték tőle. Az idősebb terhelt a sértett nyakából letépte a nyakláncát és elvette a karkötőjét, társa pedig a sértettől elvett két mobiltelefont és 7.500 forint készpénzét. A gyanúsítottak ezután a sértettől elvettek még egy arany nyakláncot és egy pár fülbevalót is.

A bántalmazás során a sértett könnyű sérüléseket szenvedett, tekintettel azonban a bántalmazás módjára és a sérülés helyére fennállt a lehetősége a súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérülésnek is.

Az eljárás a két gyanúsított ellen rablás bűntette és súlyos testi sértés kísérlete miatt folyik. Mindkét gyanúsított többször volt már büntetve, a fiatalabb terhelt legutóbbi szabadságvesztése letöltését még nem kezdte meg, visszaesőnek minősül, míg a többszörös visszaeső társa rablás miatt is ült már börtönben.

A terheltek jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében a Salgótarjáni Járásbíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.