A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a Szolnoki Járásbíróságra két tószegi fiatalemberrel szemben közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett miatt.

A vádirat szerint a fiatalok 2020. február 15-én a hajnali órákra Tószegen alkoholos állapotba kerültek.

Hajnali 1 órakor gyalogosan elindultak Tószeg főutcájának tartott Attila úton, majd 200 méteren 4 db közlekedési jelzőtáblát rongáltak meg minden ok és indok nélkül. Az „Egyenetlen úttest” jelzőtáblát a földből kirángatták, a „Behajtani tilos” jelzőtáblát egy kiegészítő táblával együtt eltörték. Az „Egyirányú út” jelzőtáblát elforgatták, míg egy másik „Behajtani tilos” táblának a fémbilincsét megrongálták, mely ezáltal lecsúszott. Ez utóbbi jelzőtábla kiegészítő tábláját pedig 180 fokkal elforgatták.

A veszélyt jelző és tilalmi közlekedési jelzőtáblák eltávolításával, az utasítást adó jelzőtáblák megváltoztatásával a közlekedés biztonságát, az abban résztvevők életét és testi épségét az elkövetők közvetetten veszélyeztették.

A vádlottak a tószegi önkormányzatnak cselekményükkel 21.367 forint anyagi kárt is okoztak, melyet hajlandóak megtéríteni.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével hozzon büntető végzést a két büntetlen előéletű és cselekményét megbánó vádlottal szemben és intézkedésként bocsássa őket próbára.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.