A Marcali Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt – a bűncselekmény elkövetésétől számított hetvenkét órán belül – bíróság elé állította azt a huszonnyolc éves, többszörösen büntetett előéletű marcali férfit, aki elvette a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes sértett értékeit, majd lopás vétsége miatt is gyorsított eljárást kezdeményezett ugyancsak egy többszörösen büntetett negyvennégy éves férfi ellen.

Az első ügy vádlottja a vád szerint 2019 december 8-án, a déli órákban, Marcali belvárosában haladt, amikor felfigyelt a fűben fekvő ittas sértettre. A vádlott látásból ismerte a férfit, fel is segítette a földről, közben észrevette a nadrágzsebében tartott pénztárcáját. A vádlott ekkor a tárcát – benne 7.500,-Ft készpénzzel – kivette a sértett zsebéből, majd az ittas férfit magára hagyta és távozott a helyszínről.

A sértett rövid időn belül észlelte pénztárcája eltűnését, így az egyik járókelőtől segítséget tudott kérni.

A rendőrök két órán belül elfogták és őrizetbe vették az elkövetőt. A bíróság az ügyészségi indítványnak megfelelően egy év hat hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit.

A másik ügyben a vádlott – miután lopásért 2019 szeptemberében jogerősen két év nyolc hónap fegyházbüntetésre ítélték – a vád szerint 2019 októberében Tapsony külterületéről gépkocsival lopta el a sértett által már szállításra előkészített tűzifát 215.000,-Ft értékben. A jogtalanul eltulajdonított fát nagybátyjához vitte – aki nem tudott arról, hogy az bűncselekmény elkövetéséből származik -, így a fa lefoglalásával az elkövetési érték megtérült.

A Marcali Járásbíróság a 2019. december 13-án megtartott tárgyaláson – az ügyészi állásponttal egyet értve – a többszörös visszaeső vádlottal szemben egy év hat hó börtönbüntetést szabott ki és két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. 

Hozzászólások lezárva.