A nő egymást követő két hajnalon is ugyanannak a férfinak a zsebéből lopott, minősített eseti lopás miatt emeltek vádat ellene.

A vádirat szerint a vádlott, egy 45 éves szlovák állampolgár nő 2019. január 12-én a kora hajnali órákban a VII. kerület, Dob utcában található szórakozóhelyen egy férfival táncolt. A nő elterelte a férfi figyelmét, majd a nadrágzsebéből eltulajdonította a pénztárcáját. A vádlott a tárcában található pénzt kivette, majd a pénztárcát a benne lévő iratokkal a szemetesbe dobta, ezt a sértett később megtalálta.

A férfi elhatározta, hogy az elkövetőt lebuktatja, ezért másnap, hasonló időben visszatért a szórakozóhelyre, tájékoztatta a biztonsági őrt, majd ittasnak tettette magát és a pultnál várakozott. A vádlott odament hozzá és a nadrágzsebéből ismét pénzt tulajdonított el. A sértett ezt azonban már észlelte, a nőt az őrrel visszatartották, majd az értesített rendőrök őrizetbe vették a zsebtolvajt.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség – kijelölés alapján – folytatólagosan, zsebtolvajlással és közokirat egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a nővel szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt. A bűncselekményt a törvény három évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

A vádlott letartóztatásban van.

Hozzászólások lezárva.