A Pest Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben, aki egy idős házaspárt ölt meg Érden.

A vádlott nehéz anyagi körülmények között élt a családjával Érden. Tartozásaik voltak, pénzügyi problémáik esetenként olyan mértékűvé váltak, hogy a gépkocsijukba tankolni sem tudtak.

A sértett nyugdíjas pedagógus házaspár zárkózottan, nagy beosztással élt érdi családi házában. A háztartást önállóan vezették és a ház környékét rendben tartották. A vádlott ismerte a két idős embert, alkalmanként segített nekik azzal, hogy a bácsit gépkocsival szállította.

A vádlott 2015. októberében elmondta a sértetteknek, hogy a családja nehéz anyagi helyzetbe került és szüksége lenne támogatásra. Több telefonváltás után azonban világossá vált számára, hogy az idős emberek nem fognak neki pénzt adni.

2015. október 30-án délután a nő elment a sértettekhez, becsengetett, őt az asszony engedte be. Miután a vádlott elmondta jövetele okát, azt, hogy pénzt kér, az idős nő határozottan elutasította a kérését és távozásra szólította fel.

A vádlott ekkor megragadott egy kalapácsot, és előbb a 81 éves asszonyra, majd 83 éves férjére támadt, több ütéssel sújtva rájuk. A sértettek az elszenvedett sérülések következtében életüket vesztették.

A nő elhatározta, hogy rablógyilkosság látszatát fogja kelteni, ezért a házban felfordulást rendezett: iratokat, ruhákat és egyéb tárgyakat szórt a földre, fiókokat húzogatott ki. A vádlott mindössze ezer forint készpénzt talált és vitt magával a házból.

A Pest Megyei Főügyészség nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja nőt, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Hozzászólások lezárva.