Megrovásban részesítette a Csongrádi Járási Ügyészség azt a helybeli nőt, aki korábbi házasságának érvényes fennállása alatt kötött újabb házasságot 2018 nyarán.

A Csongrád Város Jegyzőjének feljelentése alapján indult eljárásban megállapították, hogy a magyar állampolgárságú nő 2007 augusztusában kötött házasságot Olaszországban egy olasz állampolgárral. Ezen házasság érvényes fennállása alatt a gyanúsított 2018 májusában jelent meg Csongrádon a Polgármesteri Hivatalban, hogy egy másik férfival bejelentse házasságkötési szándékát. A nő ekkor úgy nyilatkozott, hogy hajadon családi állapotú. Mindezek után 2018. augusztus 11-én Csongrádon házasságot kötöttek annak ellenére, hogy korábbi házassága érvényben volt, azt a csak 2019 májusával bontotta fel az illetékes olasz bíróság.

A nő korábbi házasságának érvényes fennállásáról senkit, így új férjét sem tájékoztatta.

A kettős házasság bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség figyelemmel arra, hogy a cselekmény az elbíráláskor már nem veszélyes, vagy olyan csekély fokban veszélyes a társadalomra, hogy a törvény szerint alkalmazható legkisebb büntetés kiszabás is szükségtelen, valamint a gyanúsított büntetlen előéletére, beismerő nyilatkozatára, a cselekmény elkövetését megbánó magatartására, a büntetőeljárást megszüntette és a nőt megrovásban részesítette.

Hozzászólások lezárva.