A Szombathelyi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az előzetes kényszergyógykezelés alatt álló férfival szemben, aki késsel fenyegette az egyik szombathelyi zöldségbolt eladóját, hogy a bevételt megszerezze. 

A vád szerint a vádlott 2019. május 20. napján kora délután egy szombathelyi zöldséges üzlet nyitott ablakához ment, rászegezte az ablak mögött álló eladóra a korábban a kabátujjában elrejtett kést, és felszólította őt a bevétel átadására.

A sértett az üzlet oldalsó ajtaján kimenekült az utcára, segítségért kiáltott, miközben védekezésül egy ládák mozgatására használt kampót tartott a vádlott felé, és azt kiabálta a támadójának, hogy menjen el onnan. A vádlott hátrálni kezdett, de még ekkor is többször megfenyegette a sértettet, hogy leszúrja.

Miután a kiabálásra a szomszédos üzletek tulajdonosai és eladói kimentek az utcára, a vádlott elmenekült a helyszínről.

A vádlottal szemben büntethetőséget kizáró ok áll fenn, emiatt a Szombathelyi Járási Ügyészség indítványozta a vádlott felmentését és intézkedésként kényszergyógykezelésének elrendelését.

Hozzászólások lezárva.