Az Esztergomi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki az utastársát leitatta, majd alvó állapotát kihasználva meglopta.

A sértett 2018. június 3-ról 4-re virradó éjjel – egész napos utazást követően – Budapesten, a Nyugati-pályaudvaron várakozott az Esztergomba induló menetrend szerinti vonatra. A pályaudvaron a vádlott kifigyelte, majd megszólította a sértettet, és megkínálta sörrel, amit a sértett megivott. Nem sokkal később a vádlott a vonaton a sértettel szemben ült le, aki elindulást követően rögtön elaludt. Ezt kihasználva a férfi átkutatta a sértett csomagját, abból elvett egy darab parfümöt, továbbá a sértett nadrágzsebében lévő pénztárcájából 20.000 forintot, és 650 angol fontot. A vádlott a lopást követően leszállt a vonatról.

A bűncselekmény elkövetési értéke: 267.640 forint, mely nem térült meg.

A büntetett előéletű vádlottal szemben más ügyben kifosztás bűntette miatt már van folyamatban bírósági eljárás. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság az ügyeket egyesítse, továbbá a beismerő vallomást tett vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Az ügyben az Esztergomi Járásbíróság jár el.

Hozzászólások lezárva.