A Békés Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze rablás bűntette miatt kezdeményezte a letartóztatását egy fiatal sarkadi férfinak, aki 2019. november 2-ára virradó éjszaka a volt élettársát rabolta ki.

A 20 éves sarkadi férfit közel egy éven át, 2019. október végéig kötötte élettársi kapcsolat az ügy sértettjéhez, egy békési nőhöz. Az élettársi közösség azért szakadt meg kettejük között, mert a férfi 2019. október 27-én súlyos sérüléseket okozva bántalmazta párját, amely miatt büntetőeljárás is indult ellene.

A férfi 2019. november 1-jén megjelent a sértett békési lakásán, majd az éjszakát is ott töltötte. A következő napra virradó éjszaka a sértett és a gyanúsított között vita alakult ki, amelynek során a férfi többször megütötte a nőt, és azzal fenyegette meg, hogy ha nem kapja vissza a neki adott gyűrűt, akkor eltöri az ujját. A férfi a bántalmazás hatása alatt lévő sértett kezét ezután kicsavarta, ujjáról a gyűrűt lehúzta, majd a nő mobiltelefonját is elvette, amelyet követően távozott az ingatlanból. A bántalmazástól a nőnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A férfi cselekménye rablás bűntette megállapítására alkalmas, amelyet a törvény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntet.

A letartóztatás kezdeményezésére azért került sor, mert a bűncselekmény magas büntetési tétele miatt tartani lehet a férfi szökésétől, elrejtőzésétől. Emellett fennáll a veszélye annak is, hogy a terhelt az ügy sértettjét befolyásolná, megfélemlítené. A korábbi súlyos testi sértést okozó bántalmazásra figyelemmel pedig nem lehet kizárni azt sem, hogy a férfi szabadlábon a sértettel szemben újabb bűncselekményt követne el.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.