A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség büntetőeljárást eredményező hatóság félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki valótlan bejelentést tett egy meg nem történt rablás miatt.

A férfi 2018. májusában bejelentést tett a Pécsi Rendőrkapitányságon, mely szerint őt Pécsett, az uránvárosi posta épülete mögött egy ismeretlen személy késsel megfenyegette, és követelte a nála lévő 90.000 forintot. A feljelentő azt állította, hogy az ismeretlen személy azzal fenyegette meg, hogy ha a pénzt nem adja át, úgy leszúrja. A bejelentő állítása szerint a fenyegetéstől megijedt, és ezért a 90.000 forintot átadta a támadójának.

A bejelentés alapján a Pécsi Rendőrkapitányság minősített rablás bűntette miatt rendelt el nyomozást, melynek során több tanút hallgattak ki, és megkísérelték felkutatni az elkövetőt. Az eljárás során a feljelentőt folytatólagosan kihallgatták, ekkor azonban a vallomásában elmondta, hogy ténylegesen nem rabolták ki, csupán tartozott a szüleinek, mely összeget megadni nem tudta, ezért találta ki a rablást.

A férfi cselekménye büntetőeljárást eredményező hatóság félrevezetése vétségének a megállapítására alkalmas.

Hozzászólások lezárva.